Hart voor de samenleving, oog voor onze naaste

Je bent hier > Maatschappij > Voedsel, water en geldzorgen wereldwijd

Voedsel, water en geldzorgen wereldwijd

 


Voedsel Wereldwijd (2001-2004)
Aan de hand van een inspiratiemap ‘Voedsel Wereldwijd’ gaan afdelingen vanaf 2001 tot en met 2004 aan de slag met dit project. Daarnaast wordt er geld ingezameld voor de versterking voor de vrouwenorganisatie CNTMC in Costa Rica waarbij de vrouwen getraind worden in financiële en algemene administratie, leiderschap, omgaan met computer en internet en onderhandelen over rechten van vrouwen.


Water Wereldwijd (2000-2003)
Bijna tegelijkertijd met het voedselproject loopt van 2000 tot en met 2003 het project Water Wereldwijd. Dankzij dit project kunnen vrouwen in Costa Rica schoon water halen uit nieuw aangelegde putten. Bovendien zorgen latrines, een soort toiletten, er in twaalf dorpen voor dat het afvalwater minder vervuild wordt. Ook hoort bij dit project een koffertje met werkmateriaal voor afdelingen.


Geldzorgen Wereldwijd (2006-heden)
In 2003 gaat het project Geldzorgen Wereldwijd van start dat loopt tot en met 2006. Doordat vrouwen in ontwikkelingslanden nauwelijks of geen bezittingen hebben, beschikken ze niet over een onderpand voor het krijgen van een krediet.
Met het project Geldzorgen Wereldwijd wordt er door Passage geld ingezameld voor een garantiefonds voor vrouwen in Costa Rica en Sierra Leone zodat zij toegang kunnen krijgen tot krediet.

 

Privacyverklaring