Ga naar homepage
RSS feed
Bestandenbalie
E-cards
Aanmelden Nieuwsbrief

Vrouwen(organisaties)

www.womenontheweb.nl
Vrouwen netwerken bij Women on the Web, op zakelijk, maar ook op vriendschappelijk gebied. Of ze treffen elkaar door dezelfde interesse. Wil je meer weten over computers of webdesign? Netwerken en contact met ‘virtuele collega’s’ of met andere vrouwelijke ondernemers? Bij Women on the Web leg je contacten in informele sfeer. www.digisites.nl

www.vrouwensynode.nl
De Oecumenische Vrouwensynode (OVS) is een platform van netwerken, organisaties, groepen en personen, die betrokken zijn bij de brede oecumenische vrouw-en-geloofbeweging.

www.vrouwen.net/nvr/
De nederlandse vrouwenraad met een uitgebreide website en veel links naar diverse vrouwen sites IIAV.

www.importante.nl
Importante is een ontmoetingsplaats en kenniscentrum voor vrouwen, meiden, beleidsmakers en het maatschappelijk kader.

www.atria.nl
Atria is een gesubsidieerd, maar onafhankelijk expertisecentrum op het gebied van emancipatie en gender in een multi-etnische samenleving, zowel in Nederland als in het internationale veld.

www.emancipatie.nl
Emancipatiesite van Joke Smit. (deze website wordt niet meer bijgewerkt maar is nog wel te bekijken)

www.aletta.nu/aletta/nl/collecties/archieven
In het archief van Aletta nu is een digitale tentoonstelling te zien over een van de fusiepartners van Passage: 'CPB - zesenzestig jaar Christelijke Plattelandsvrouwen in Nederland (1932-1998)'. Volg de knop Collecties en dan Archieven. Op die pagina staat deze online tentoonstelling vermeld en kunt u doorklikken.
Ook voor informatie over beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen, de 'hoofddoekjesaffaire' of over de geschiedenis van de vrouwenbeweging.


terug naar overzicht