Ga naar homepage
RSS feed
Nieuws uit Tanzania (deel 3)

Ira Stam en Coby Meyboom hebben een 'vruchtbaar gesprek' gehad met de adjunctdirecteur van het 'districtskantoor' in Tanzania (vergelijk met onze provincies). Ira en Coby zijn (namens Passage) in Tanzania voor het vrouwenproject TWG (Tegemeo Women Group). Ook waren de 'hoofden handel', de projectleider (die TWG monitort) en het afdelingshoofd van de coöperatie aanwezig bij het gesprek.

"Eén van de gesprekspunten was te vragen of het maïsverwerkingsbedrijf de potentie heeft om te groeien naar een coöperatie. Dat werd bevestigd", zeggen Coby en Ira. 

Tijdens het gesprek wezen Ira en Coby ook op het rapport van de Wereldbank, waarin staat dat investeren in vrouwen loont. "De adjunct heeft toegezegd invloed uit te oefenen op de banken in het district, zodat de knop omgaat in hun beleid. Hierdoor zouden de banken vrouwengroepen leningen moeten geven zonder eerst te vragen om een onderpand of om hun bezittingen. De vrouwen van TWG hebben een prima bijdrage geleverd aan het gesprek. We hebben elkaar versterkt."

Coby en Ira hebben daarna hun aanbevelingen gepresenteerd aan een delegatie van het bestuur van TWG. "Ze zijn er blij mee en bedanken Passage voor de workshops en de samenwerking de afgelopen week."