Ga naar homepage
RSS feed
Door dik en dun thema Christelijke Kinderboekenmaand

De 24e editie van de Christelijke Kinderboekenmaand is maandag 1 oktober gestart. Thema dit jaar is: ‘Door dik en dun – vriendschap vieren’. Het thema sluit aan bij de algemene Kinderboekenweek, die in het teken van vriendschap staat.

Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand zijn er drie actieboeken, een luisterboek en een actie-cd voor een speciale prijs verkrijgbaar in de christelijke boekhandel. Voor het eerst dit jaar is er ook een speciale kinderboekenkrant, CRIDZ, van en voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.   

Voor mijn allerliefste vriend (prentenboek, onderbouw)
Eekhoorn Edje wil graag spelen met zijn vriendje Edo. Maar Edo heeft geen tijd voor Edje. Hij heeft het veel te druk. Das vindt het niet aardig dat Edo Edje in de steek laat, “Edo denkt alleen aan zichzelf”, moppert hij. Maar Das vergist zich…

Willemijn de Weerd schreef het verhaal en Marieke ten Berge verzorgde de illustraties van dit aansprekende prentenboek.

Superklas! (middenbouw)
Voor 7- tot 9 jarigen schreef Janny den Besten Superklas! (illustraties Marijke Duffhaus).

Er komt een nieuw meisje (Lara) in de klas van Jens en Jolien. Omdat ze op haar vorige school gepest is, weet ze niet zo goed hoe ze vrienden moet maken. Daardoor ontstaat er ruzie in de klas en wordt de meester boos. Hoe maak je vrienden als je verhuist en in een nieuwe klas terechtkomt?

Een vlot en humoristisch geschreven verhaal in de serie 'Jens en Jolien'.

De majesteit van het BelangRijk (bovenbouw)
Anke van der Pol tekende voor het derde actieboek.

De majesteit van het BelangRijk ligt al voor de 68e week ziek in bed. Ze is het zat en wordt steeds bozer tegen haar personeel, maar ze wordt ook steeds zieker. De dokter adviseert haar verhalen van haar onderdanen te beluisteren, maar de majesteit slaat alle adviezen in de wind. Totdat...

Dit bijzondere, sprookjesachtige verhaal is eveneens verkrijgbaar als luisterboek.

Oké4Kids-cd en Werkmap
Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 is er ook een nieuwe cd verschenen in de serie Oké4kids, alsook een muziekboek. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd’s in Nederland.

Voor de leerkrachten van de basisschool is een Werkmap ontwikkeld met lessuggesties en verwerkingen (vrij kopieerbare werkbladen) rond het thema vriendschap.

Fotobron: Ichtus Boekhandel