Ga naar homepage
RSS feed
Sfeerimpressie Eeuwfeest (foto's deel 1)Gebedsoproep voor mensen in de prostitutie

Komende woensdag is het biddag voor Gewas en Arbeid. De medewerkers van Bright Fame, Cherut (Be), het Legers des Heils, het Scharlaken Koord, Stichting De Haven en Terwille vragen om gebed voor mensen in de prostitutie. Gebed voor deze groep is hard nodig.  

Naar schatting zijn er in Nederland 20.000 tot 30.000 fulltime prostituees, waarvan ongeveer de helft afkomstig is uit het buitenland. In totaal zijn in Nederland ongeveer 1.300 werkplekken voor raamprostitutie. Dit is de meest zichtbare vorm van prostitutie. Daarnaast zijn er ook bordelen, seksclubs, escort en online prostitutie.

Slachtoffers 
Het aantal slachtoffers dat in beeld is betreft slechts een klein deel van alle slachtoffers mensenhandel die in Nederland voorkomen. Uit schatting van het onderzoek van Nationaal Rapporteur blijkt dat het jaarlijks gaat om tussen de 5.000 en 7.500 slachtoffers. Uit Nederlands onderzoek (1994) blijkt dat 60 procent van de prostituees in Nederland het slachtoffer is geweest van geweld van onbekenden.

Gezondheidsklachten
Naast het geweld hebben mensen in de prostitutie  ook te maken met gezondheidsrisico’s: rsi-klachten, rug- en gewrichtsklachten, vaginale letsels en pijnklachten, latexallergie en mondaandoeningen.

Professionele hulp
Bright Fame, Cherut (Be), het Legers des Heils, het Scharlaken Koord, Stichting De Haven en Terwille zetten zich in voor mannen en vrouwen die in de prostitutie werken, ieder op een eigen plek. Ze bieden professionele hulp aan en proberen de mannen en vrouwen te laten merken dat ze waardevol en geliefd zijn. De organisaties geloven dat ze in hun werk een strijd voeren tegen het onrecht en vinden het belangrijk dat dit breed gedragen wordt door christenen en kerken.