Ga naar homepage
RSS feed
Kriskras diensten ruilen: makkelijk!

Enthousiast lanceerde Stichting Mimme afgelopen week mimme.nl – een platform waarop mensen kriskras diensten kunnen ruilen. ‘Vernieuwend en bijzonder, want het is niet één op één ruilen, maar kriskras. Je staat nooit bij iemand in het krijt en je maakt elkaar het leven ongemerkt makkelijker’, zegt Gretha Woort, die met Lenie de Vries, Petra Zeeman en Boukje Schaap de stichting leidt.

Te veel hebben gekookt, geen oppas voor de kinderen kunnen vinden, een lift nodig hebben, hulp nodig hebben bij het updaten van je tablet – voor het uitwisselen van de meest uiteenlopende diensten kunnen mensen terecht op mimme.nl. ‘Wat voor de één een kleinigheidje is om te doen, daarmee help je iemand anders juist enorm’, zeggen de initiatiefnemers van Mimme. ‘Op mimme.nl geef je aan wat jij nodig hebt, en ook wat je te bieden hebt.’ Het mooie is: alles is gratis, en het kost niemand iets. De valuta op de website zijn zogenaamde ‘mimmes’. Eén zo’n mimme verdien of geef je voor één dienst.

Het goede van moeder

Iedereen is volgens de dames welkom op mimme.nl. ‘Onze insteek is om het goede van een moeder in elkaar te ontmoeten, vandaar de naam Mimme – dialect voor moeder. Zoals iedereen een moeder heeft, zo hoort op mimme.nl iedereen erbij. Ook die oma die plezier beleeft aan handwerken en wel een tasje wil haken voor deze of gene, of die vrijgezel die het lastig vindt om voor één persoon te koken.’ Mimme.nl verbreed je netwerk, niet slechts online, maar juist in het echte leven.' De initiatiefnemers roepen dan ook iedereen op een gratis account aan te maken en mimme.nl te ontdekken. 

Sociaal initiatief

Stichting Mimme wordt gerund door vrijwilligers, heeft geen winstoogmerk en is volledig afhankelijk van sponsoren. De website is mogelijk gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, Skrepr Digital Natives, deelnemers van de crowdfundcampagne, en gemeente Urk. 

Meer informatie ga naar www.mimme.nl 
Klik hier voor een filmpje: https://vimeo.com/187539118


terug naar overzicht