Ga naar homepage
RSS feed
Zonder kosten een eigen boek uitgeven

Jongboek is een nieuw platform van Uitgever Royal Jongbloed dat schrijvers helpt kosteloos en snel hun eigen (e-)boek te publiceren. Via de website www.jongboek.nl kunnen gebruikers in 7 stappen eenvoudig een boek ontwerpen en uploaden. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om het boek te promoten en te verkopen. Auteurs kunnen zelfstandig te werk gaan, maar ook deskundige adviseurs inschakelen.

Eigen beheer
Via een dashboard krijgt de schrijver het beheer over het manuscript. De auteur heeft vrijheid om een eigen stijl en ontwerp te bedenken. Wie een kwaliteitsslag wil maken, roept tegen betaling hulp in van redacteuren, vormgevers en correctoren. Jongboek biedt een marketingstappenplan aan. Elke auteur krijgt een eigen website met webshop en kan persoonlijk promotiemateriaal bestellen. De schrijver bepaalt zelf de prijs van het boek en deelt de winst met Jongboek. Printen van het boek gebeurt pas na bestelling. De auteur loopt zo geen financieel risico.

Kans voor iedereen
Anne Westerduin, directeur van Royal Jongbloed, benadrukt de waarde van dit nieuwe podium. "Het is een diepe behoefte van mensen om te schrijven. Een boek van hun eigen hand. Royal Jongbloed vindt dat elk goed verhaal het waard is om een kans te krijgen. Het platform Jongboek biedt iedereen die kans."
 


terug naar overzicht